深圳华侨城会所

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:深圳,华侨城,健身中心
  • 发布时间:2013-08-22 14:46

  OCT Shenzhen Clubhouse

  项目选址位于华侨城湿地中央的海心岛上,面积为118,400平方英尺的深圳华侨城会所旨在为所有客户提供餐饮、贵宾套房、多功能区以及娱乐设施、健身中心和小型展览画廊。

  Sited on a prominent island in the middle of the OCT harbor lake, the 118,400 sf OCT Shenzhen Clubhouse provides guests and members with a restaurant,private dining suites,a multi-purpose area,as well as recreational facilities,a fitness center and a small exhibition gallery.

  会所建筑物的几何形状几何线条均遵循精确的焦点而设计,各个空间的“层次”从这里向四周扩散,直至建筑最外层的弧线形轮廓。这一轮廓可从文化与娱乐中心隔着水面看到。在小岛的南端有一座建筑,其中设有室内游泳池和健身中心,通过一座郁郁葱葱的花园与会所相连。健身中心外形简洁明快,与附近的会所在规模与造型上都形成了对比,并与会所的外向型建筑轮廓形成了一种均衡的效果,令两座建筑之间的联系更加紧密。

  The geometry of the Clubhouse follows a precise focal point from which “layers” of distinct spaces radiate and terminate in a sweeping curve that is seen from the Cultural and Entertainment Center across the water.At the south end of the island,linked to the Clubhouse by an outdoor pathway and garden,is the structure that houses the Indoor Pool and Fitness Center.The simple geometry of the Fitness Center contrasts with the adjacent Clubhouse in scale and form,finding a balance with the extroverted outline of the Clubhouse and energizing the dialogue between the two structures.

  蜿蜒的小路穿过花园,一种浓烈的中国园林设计理念扑面而来。不同的景色、纹理和布景为人们带来了花园中的私人体验,也让人有机会体会孤独之感,并且欣赏周围水域的美景及远处的华侨城湿地娱乐零售综合建筑。

  The meandering paths through the gardens of the Clubhouse evoke a strong sense of the Chinese landscape philosophy.Various vistas, textures,flowers and settings offer a private experience and opportunity for solitude,as well as platforms to admire the surrounding views of the water and the harbor entertainment complexes beyond.

  金属板以及对自然光线的把握作为事务所的标志性设计原则令整座建筑更加光彩夺目。自然光照被建筑表面反射,光的角度随着时间的变化而变化,营造出丰富的室内空间效果。

  The firm‘s guiding principles of metal panel and mastery of natural light define the building and animate the interior spaces.The dramatic planes and natural light shape the space,mark the passage of time and the presence of the sky.

……
关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……
阅读完整内容请先登录:
帐户:
密码: