爱马仕展馆

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:爱马仕,展馆,巴塞尔大世界
  • 发布时间:2014-04-11 16:58

  世界上最大规模的手表和珠宝展销会馆座落在本市的Baselword( 巴塞尔大世界),爱马仕展馆用来作为爱马仕产品的展馆。该展馆每年作为新型手表的发布和(商业人士)洽谈的场合使用,每次召开为期十天的会议。为了迎合这一要求,展馆被反复地建设又拆除。如力求一个能够充分考虑到今后十年间的使用以及包装、运输、建造和拆除这一周期性过程的方案,建筑面积扩大到原来的两倍,在这幢两层的钢架建筑中,除了有销售处外,还有会议室、休息室和餐厅等。

  New Hermes Pavilion, as the pavilion for Hermes, is located in the Baselworld which is the biggest watch and jewelry exhibition hall int he world. As the space for the release and (business people)negotiation of the new watch, the pavilion is repeatedly constructed anddemolished to cater to the requirements of a ten-day meeting is held. In order to realize the plan in which the periodic process of use,packing, transportation, construction and demolition in the future ten years is fully taken into consideration, the building area is doubled,and in addition to the sales office, there are conference room, lounge, restaurant, etc. in the two-storey steel frame building.

  爱马仕这个品牌中所包含的艺术性、引导性的精神,让我们不禁要问:在我们生活的这个时代,到底什么才是真正的革新?在这次工程中,从规划到建设实施,爱马仕公司凭借富有价值的“职员的技术”所打造和保证的企业精神,一直作为工程建设的指导理念。

  The artistic and leading spirit of Hermes stimulates us to ask: what is the real innovation in our time? In this project, from the plan to construction, the enterprise spirit built and maintained by Hermes with the valuable “technique of the craftsman” is always considered asthe guiding concept of the project construction.

  在设计的早期阶段,(伊东)想要用木头作为主要材料,把展览会场打造成如家一般的感觉。展馆四周的表面覆盖着总计634块的木板(山毛榉复合板),因为这些木板都是在施工现场一块块铺设上的,其必须要适合会馆短期经营期间的简洁的构造法,同时又要注意细节来保持今后10次反复构建拆除的强度。因为建筑上面斜格子的纹路(菱形格子)和整个建筑的形状会受零部件的数量、长度以及搬入时尺寸的影响,所以必须慎重地进行反复的研究。在格子的背面设置的直线材料形成了建筑的总体曲线,曲线木材是按照直线材料所形成的曲度,在工厂里进行了弯曲加工,将其制成了缓和的三维曲线形状。在建筑正门面和建筑主体之间,放置了167株植物,加上四周是半透明的菱格纹路,制造出了一种充满绿色的舒适氛围。

  In the early stage of the design, the designer, Toyo Ito wanted to use the wood as main material, to create a home feeling in the pavilion.The pavilion surfaces are covered with 634 laths (laminated beech wood), and because these laths are laid on the surfaces at theconstruction site, the laths must be suitable for the simple construction of the pavilion during the short-term operation, and also shall behandled with great care for withstanding the future ten repeated constructions and demolitions. Because the oblique lattices (diamondlattice) on the building and the shape of the whole facade may be influenced by the quantity, length and moving-in size of the componentsand parts, the oblique lattices and shape of the whole building must be carefully and repeatedly studied. The Straight timber set on theback of the lattices forms the overall curve of the building, and the curved wood is bent and shaped into gentle three-dimensional curve inthe factory according to the curvature of the straight timber. 167 plants are placed between the front facade and main body of the buildingand the building surfaces are covered with the open-air diamond lattices, which creates a comfortable atmosphere full of green.

  为了实现这种设计,改进、提高了瑞士的木材加工技术。从这些一根一根被当作家具般精心制作出来的木材中甚至能体会到制作者的爱和用心,这也正体现了爱马仕的创造精神。(我们)期望这幢建筑能给来访的人一种如家般温暖、舒适的感觉。

  In order to realize the design, the Swiss wood processing technology has been utilized. We can even feel the love and intention of the craftsmen from the wood carefully fabricated like furniture, which also reflects the creativity of Hermes. We hope that the building can bring the visitors a warm and comfortable home feeling.

……
关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……
阅读完整内容请先登录:
帐户:
密码: