加斯帕住宅

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:封闭庭院,建筑师
  • 发布时间:2014-04-25 08:57

  由于业主要求绝对的独立性,因此决定建造一个封闭的区域,成为“封闭庭院”或私密的小树林。建筑师用四面3.5米高的围墙围出一个18米×18米的院落,建筑位于院落的正中间,正好将院落分成三等份,两边是庭院,中央有屋顶覆盖的是住宅。两面横向的2 米高墙按照A:2A:A的比例将住宅分成三个区域,服务设施区域安排在两边。中间区域的屋顶较高,达到4.5米。在高墙和低墙交错的位置,一共开出四个边长2米的正方形的窗户,并简单地用玻璃封住。正是通过这四处窗户,石材地面得以连续性地水平铺展开来,从而有效获得了室内到室外的连续感。

  At the client‘s insistence on absolute independence, it was decided to create an enclosed precinct, a “hortus conclusus” or closed grove.The house, defined by four enclosure walls of 3.5 meters, is based on a square measuring 18×18 meters which is subdivided into threeequal parts. Only the central portion is roofed. The square is then divided transversely by two, 2 meter high, walls into three parts withthe proportions A, 2A, A, the service pieces being located on the sides. The roof of the central space is taller, 4.5 meters high. At thepoints where the low walls intersect with the taller ones, four openings of 2×2 meters are made and simply glazed. It is through these fouropenings that the horizontal plane of stone paving expands, effectively obtaining a continuity of interior and exterior.

  建筑所有的元素都使用白色,使其结构更清晰和连续。对称种植的四棵柠檬树强调出建筑上下和左右的双重对称性,同时也创造出适合冥想的空间。

  The white color of all the parameters contributes to the clarity and continuity of the architecture. The double symmetry of the composition is emphasized by the symmetric placement of four lemon trees, which produce contemplative reflections.

  光被东、西方向的院墙反射,在建筑内部水平连续地流动。简而言之,水平的光线更彰显了水平且连续的建筑空间。

  The Light in this house is horizontal and continuous, mirrored by the east-west orientation of the courtyard walls. Simply, a horizontal,continuous, space is tensed by a horizontal light.

关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……