四栋住宅

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:西班牙,四栋住宅
  • 发布时间:2014-04-25 09:04

  位于阿尔及尔的西班牙大使馆需要为使馆工作人员新建四栋住宅。

  Four new residences were needed for the personnel of the Spanish Embassy in Algiers.

  这一项目位于大使官邸的花园中,整个场地从入口到最低点呈一条细长的带状。地块虽小,但坡度较大,现状植被茂盛,形成了影响这片地形的重要因素。

  Located in part of the garden of the Ambassador‘s Residence, the site is an elongated strip at its entrance and lowest point. The decisive factors in determining the typology were the strong slope of the small lot, and the abundance of the existing vegetation.

  项目将四套住宅均设计为垂直布置的独立结构,入口位于中间楼层。首层与花园地面齐平,客厅与带围墙的庭院形成连续性。二层是卧室区域,并在屋顶形成一个露台,从露台上可以独享阿尔及尔湾美丽的景致。

  The program is organized in individual structures, a vertical arrangement, whose access is on the intermediate level. The ground floor,at the level of the garden, contains the living room which is in continuity with a walled courtyard. The upper floor houses the sleeping area of the family, and a rooftop terrace is formed, as from this height it enjoys a privileged view of the beautiful bay of Algiers.

  中央区域和特尔加诺住宅运用的空间关系保持一致,但窗口的布局上略有变化,由倾斜的光线制造出空间倾斜的扩张感。

  The central space, in keeping with the spatial relationships developed in the Turégano House, although adopting some changes in the placement of the window openings, proposes a diagonal space tensed by a diagonal light.

关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……