古拉罗住宅

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:古拉罗,阳光,树
  • 发布时间:2014-04-25 09:34

  这一建筑的目的是为了建造一个交织光与影的良好平衡的住宅。

  To build a well-balanced house full of light and shade.

  我们用8米高的院墙围成了一个33米×18米的长方形,在中部9米×18米的区域进行遮盖。我们将遮盖的顶棚中间9米×9米的区域挑高,使其和院墙一样达到8米的高度。为了建筑内部的阴凉,我们在正面和背面都设计了一个3米深的门廊避免阳光透过建筑的开口直射进室内,同时也可以柔和室内的光线。卧室和卫生间分列建筑的两侧。

  We built very tall, 8 meter high, walls around a 33×18 meter rectangle and covered the central strip, 9×18 meters. We raised the ceilingof the 9×9central square to the same height as the 8 meter high outside walls. To fill this central space with shade, we opened it to thefront and back, creating 3 meter deep porches that protect these openings from the sun, tempering the light. To either side, bedrooms andbaths.

  在前院,也就是建筑的入口处,四棵桔树标记出建筑的中轴线,服务区域则隐藏在桔树两侧错落的矮墙后面。在后院种植的四棵桔树呈一条直线排列。后院的尽头从左侧到右侧凿出一洼池水。

  In the front courtyard, the entrance to the house, four orange trees mark the central and main axis, flanked by low walls that hide serviceareas. In the back courtyard, another four orange trees are similarly aligned. And at the end, carved into the ground, a trough like pond stretches from side to side.

  这一建筑是光与影、明与暗的结合。

  The house is the construction of a luminous shadow.

……
关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……
阅读完整内容请先登录:
帐户:
密码: