鲁福住宅

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:托莱多,混凝土
  • 发布时间:2014-04-25 10:01

  简单地说这是一栋建在托莱多市外山顶的住宅。这座山面朝西南,从山顶可以一直看到格雷多斯山脉的东北部,欣赏到遥远天际的有趣景色。

  The brief was to build a house on a hilltop outside of the city of Toledo. The hill faces southwest and offers interesting views of the distant horizon, reaching the Gredos Mountains to the northeast.

  建筑位于一个60米长40米宽的场地,并且有一个10米长的斜坡。

  The site measures 60×40 m and has a 10-meter slope.

  在场地的最高处,我们沿着场地的一端到另一端搭建了一个同等长度,6米宽、3米高的纵向高台。住宅的各项功能分布在这个长形的高台内部。混凝土结构创造的长形的高台就像一个码头,用其惊人的力量捕获眼前的景观。

  At the highest point, we established a longitudinal podium, 6 meters wide and 3 meters high, that extends from side to side the entire length of the site. All of the house’s functions are developed inside of this long box, the length of concrete creating a long horizontal platform up high, as if it were a jetty that underlines the landscape with tremendous force.

  这个长形的混凝土立方体通过打孔和切割轻易地创造出实体部位和空隙部位,然后将住宅的一系列需求功能(庭院+带顶的庭院、厨房、客厅-餐厅-大厅、卧室、庭院+ 庭院、卧室、车库、泳池、卧室、庭院)合理地布置其中。

  This long concrete box is perforated and cut into, conveniently creating objects and voids to appropriately accommodate the requested functions (courtyard + covered courtyard, kitchen, living room-dining room-hall, bedroom, courtyard + courtyard, bedroom, garage,swimming pool, bedroom, courtyard).

  在这种布局分配中,客厅兼餐厅朝花园敞开,而卧室则是面朝向天空和花园打开的庭院,保证了应有的私密性。连接楼上的楼梯位于客厅兼饭厅的后面。

  In this distribution the living-dining room opens to the garden while the bedrooms face onto courtyards open to the sky and garden,affording them the necessary privacy. The stairway connecting the upper floor is situated in the area behind the living-dining room.

  在高台上方与之对齐的,是一个由十根正方形截面的混凝土立柱支撑,造型简洁的方形雨棚,雨棚的形状就像一张有十条桌腿的餐桌。雨棚之下,一个精致的玻璃立方体位于立柱的内侧。为了避免有人从屋后窥视,种植了一排杨树进行遮挡。

  On top of the podium and aligned with it, a canopy with ten concrete columns with a square section support a simple flat roof, as if it were a table with ten legs. Under this roof, behind the columns, is a delicate glass box. To protect the views of the house from the back, a simple row of poplars were planted.

  这是小屋位于山洞之上这一主题的再一次体现。这也是建构形式位于实体形式之上这一主题的再一次体现。

  Once again, the theme of the Hut on top of the Cave. Once again, the theme of a tectonic Architecture over a stereotomic Architecture.

……
关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……
阅读完整内容请先登录:
帐户:
密码: