巴尔塞罗住宅

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:公寓,巴尔塞罗
  • 发布时间:2014-04-25 10:33

  这一项目需要同时满足两个条件:第一、二层为业主自住,需要面朝庭院;第三、四层将作为传统的公寓进行出售,因此需要避免面向业主庭院的景观。

  The building had to resolve a dual condition; its first two floors, in which the owner‘s home was to be located, should look onto the yard,while the two upper floors, traditional apartments to be sold, should be blind to that same garden view.

  场地向西有一个较大的坡度,因此地下室可位于与花园同一水平面上,并与花园形成延续性。次卧门打开后所面对的两层高的空间是这一建筑空间张力追求的一个重点,透过巨大的玻璃窗可以直接看到花园的景致。设计将空间设置在一个奇特的白色挖方中,正对着烟囱形成一个立体的平行四边形。

  As the site greatly slopes to the west, the basement was conveniently able to emerge at the same level as the garden, and in continuity with it. The double height space, onto which the secondary rooms open, is the main focus of the spatial tension and looks to the garden through large windows. This play is contained within a singular, white, excavated volume, a parallelogram in three dimensions with the chimney in counterpoint.

……
关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……
阅读完整内容请先登录:
帐户:
密码: