皮诺住宅

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:皮诺,地下室
  • 发布时间:2014-04-25 10:40

  这是一栋小型住宅,但是通过建筑师的巧妙设计使其空间感得以扩大。

  This is a small house where the spaces are articulated in such a way as to make it feel large.

  在有限的12米×8米场地范围内,由于业主要求与正面的街道和背面的红线均要保持4米的距离,仅剩下一条4米×8米的地带可以用于房屋建造。因此整个条状地带下挖作为地下室,地上建造三层,首层为入口,二、三层为卧室区域。透过首层敞开和后院的玻璃天花使阳光照进整个建筑内部,并向南面制造出开阔的对角空间感。这一住宅再次强调了呈对角线的光线给建筑带来的空间延伸感,并在这一项目中体现得更加淋漓尽致。

  On the limited, 12×8 m, site it was required to build 4 meters from the street to the front and 4 meters to the back property line, thus only a 4 by 8 m strip could be built. The entire lot was excavated for the basement and three floors were built above ground, the entrance level and the two upper floors for bedrooms. Through openings in the floor of the ground level and the glazed ceiling of the rear courtyard, an open diagonal space is created facing south, allowing the sun to completely enter through the building. Once again, a diagonal space istensed by diagonal light. This time, with clockwork precision.

……
关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……
阅读完整内容请先登录:
帐户:
密码: