梅里格住宅

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:区域,建筑,庭院
  • 发布时间:2014-04-25 10:42

  这一建筑将父母和儿童的区域明确划分到两栋楼里,两栋楼公用一个庭院。

  A clear division is established in this house between the parents’ and children’s areas, placed in two blocks around a shared courtyard.

  为了追求独立和私密,两栋楼都将卧室设置在楼上,而楼下的起居区域向公共庭院敞开,更为一目了然。这样被院墙围起,包括游泳池的整个底层就可视为一个高透明性的整体空间,空间中有的位置有遮挡,有的位置没有,但却形成了一个有趣的连续。

  In both zones, the bedrooms are upstairs, more independent and closed, while downstairs the living areas are more transparent, open to the shared courtyard. The entire lower part is thus perceived as a single space of great transparency, defined by the exterior walls andincluding the swimming pool, in an interesting play of continuous covered and uncovered spaces.

  父母区域离建筑的入口较近。卧室位于顶部,可以感受到楼下公共起居空间两倍的高度。

  In the parents’ area, closer to the entrance, the bedroom is at the top of the building, freeing a double height for the common living space below.

  儿童区域位于背面,楼上的两层设计成卧室,并可体现更大的独立性。

  The children’s zone, in the back, occupies its two high floors with bedrooms and allows for greater independence.

  两个区域的屋顶天台都设计成一个私密的场所,使用和外立面相同的材料沿着外立面砌起高墙将天台隔离。

  In both areas, the roof terrace is incorporated as a private space, isolated with high walls formed by the same plane and material as the facade.

  整个底层由露石混凝土和玻璃制成,而两栋楼的上层设计成封闭的,并以亚光不锈钢板饰面。

  The entire lower part is fabricated of exposed concrete and glass, while above the two boxes supported on it are very closed, finished with matte stainless steel panels.

  由于底层空间连续性的透视效果,使得这一建筑看上去比实际更大。

  The house looks bigger than it is because of the effects of perspective within the continuous spaces on the ground floor.

……
关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……
阅读完整内容请先登录:
帐户:
密码: