沙普拓住宅

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:大海,山顶,混凝土
  • 发布时间:2014-04-25 10:45

  与巴勃罗·费尔南德斯·洛伦佐的合作

  In collaboration with Pablo Fernández Lorenzo

  这是一栋面向大海的山顶住宅。

  A house that faces the sea from a hilltop.

  带遮阳的住宅

  A house of shade

  我们设计了一个很长很宽、能够矗立在那里的平台,然后用简单的12米长的白色混凝土板搭建成正方形的巨大顶棚。顶棚由圆柱型的支柱排列成6米×6米的网格状进行支撑。

  We created a long, wide podium to be able to remain there. Then we covered it with a large flat roof, a delicate slab of white concrete 12 meters long. It is supported by a grid of cylindrical pillars on a 6×6 m grid.

  在顶棚下面我们设计了几个封闭的箱体用于需要私密性的各项功能。

  In its shade,we placed enclosed boxes for the functions requiring the privacy.

  其余的空间设计成敞开的形式,但又有顶棚遮挡,可以欣赏到开阔的美景。此处的透明度和空间的连续性赋予了该建筑开放和流畅的特点。

  The rest of the space, roofed over but open offers beautiful panoramic views. The transparency and continuity of the space give it an open and fluid character.

  构成建筑整体的不同部分虽然形式各样,但也都围绕着同一个主题。

  The different pieces that make up this whole are variations on the same theme.

  巨大的遮阳棚使这个建筑像一个透明的房屋,人们住在这里就如同在户外乘凉一样。

  The house of shade is a very transparent house, as if one lived in the open air, in the shade.

  带庭院的住宅

  The house of the courtyards

  我们将该建筑设计成一个面朝大海的巨大盒子,庭院的部分根据私密性的要求有的位置敞开,有的位置关闭。当然,在公共区域的开口会相对较大。

  Facing the sea, we placed a house that is a large box in which we open and close courtyards to provide areas of more or less privacy.Naturally, the openings in the more public spaces are larger.

  一个敞开并且不带顶棚的平面横穿过建筑的中部,一直往前延伸,像长长的海上阳台一样。

  In the center part, the house is crossed by a transversal surface, open and uncovered that extends like a long balcony over the sea.

  构成建筑整体的不同部分虽然形式各样,但也都围绕着同一个主题。

  The different pieces that make up this whole are variations on the same theme.

  带庭院的住宅由于私密性更好,因此会显得有点神秘。庭院中敞开的位置也能让居住的人欣赏到迷人的景观。

  The house of the courtyards is a bit mysterious, more enclosed, where one lives in courtyards that sometimes open to the sea, framing lovely views.

……
关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……
阅读完整内容请先登录:
帐户:
密码: