纳博讷法院大楼

  • 来源:建筑创作
  • 关键字:建筑创作
  • 发布时间:2014-07-18 14:04

  法院

  新法院建于纳博讷酿酒场的旧址上,位于戴高乐将军大道和阿尔及尔路的夹角处。一条通透的轴线贯穿其中,亦与场地的形态相契合。这条轴线在视线上将面向林荫大道的广场和圣弗朗索连接起来。既没有三角楣也没有柱子,纳博讷法院威严、平静、稳重和开放。建筑物由两个单体组成:高级法院(三层楼的建筑)和初级法院(四层楼的建筑)。这两个建筑体之间通过一个玻璃休息大厅连接。廊桥位于休息大厅的两侧,可连接这两个体量。历史中心的密集紧凑的区域,直到更为宽敞的空间,都分布在这条轴线上,建筑如一条自然路径一般保持着连续性。

  NARBONNE, LAW COURTHOUSE

  COURTHOUSE

  The new courthouse is built on the former site of the oenological Narbonne station, at the corner ofBoulevard General De Gaulle and Alger street. is connected to the vast open square on the boulevardto Saint Francis. The building is built around an axis of transparency which is part of the morphologyof the plot. The building of the Palais de justice de Narbonne is respectable and peaceful, stable andopen. The building consists of two entities, the Tribunal de Grande Instance “TGI” (building+R2 ) andthe Magistrates ‘TI’ Court ( building R+3 ) . These two buildings are connected by a canopy that coversthe concourse. Bridges on either side of this space, used to connect these two ensembles. Organizedaround an axis connecting the dense and compact area of the historic center to the more open areas,the building is composed as a natural pathway.

……
关注读览天下微信, 100万篇深度好文, 等你来看……
阅读完整内容请先登录:
帐户:
密码: